Fragment

Het Mediaforum met Margriet Brandsma en Arjan Snijders

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Margriet Brandsma en Arjan Snijders

Aan tafel zitten Margriet Brandsma, Arjan Snijders en Spraakmaker Fons Orie

Het Mediamoment van Snijders gaat over het programma Kiespijn. Typisch rechts lacht om typisch links en andersom. Is dit wat we nodig hebben op de tv?
Snijders: "De sfeer in de studio wens je in de samenleving"

Brandsma's Mediamoment gaat over de Olympische Spelen en de mensrechtensituatie in China. We doken onszelf onder in de sport en nu gaat het weer over de situatie. Werd de attentie gelijk verdeeld?
Brandsma: "Elke slag van een schaats wordt zo ongeveer besproken"

Verder hebben we het over DPG Media, uitgever van grote Belgische en Nederlandse kranten als de Volkskrant en het AD, heeft in 2016 de Vlaamse topman Jaak Smeets ontslagen wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. Het bedrijf en ook de kranten publiceerden die werkelijke reden destijds niet. Waarom is hier geen verslag van gedaan?
Orie: "Als slachtoffer ben je door een snel ontslag wel serieus genomen"

Vandaag zagen we premier Mark Rutte op de voorpagina van het AD: "Rutte doet oproep tot verbroedering: ‘Laten we als land weer naast elkaar gaan staan’ - kopt de krant. Een voorpagina artikel in verkiezingstijd, laat het AD zich voor het VVD karretje spannen? 
Snijders: "Dat statement is alleen gerechtvaardigd als je met de andere partijleiders ook een voorpagina interview houdt"

We eindigen met het TaalTeam met Frank van Pamelen.