Fragment

Het Mediaforum met Clairy Polak en Elger van der Wel

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Clairy Polak en Elger van der Wel

Video niet beschikbaar

Aan tafel zitten Clairy Polak, Elger van der Wel en Spraakmaker Ties Dams.

Het mediamoment van Polak gaat over documentaire De Doe Het Zelf Dictatuur van Fidan Ekiz en Kees Schaap. Polak: ‘ik heb daar gemengde gevoelens bij omdat het een programma is waarbij journalistiek en persoonlijke afrekening de hele tijd door elkaar lopen.’

Het mediamoment van Van der Wel gaat over een rechtszaak in de Verenigde Staten waar een influencer een rol speelt. Dat het een Amerikaanse toestand is wordt al gauw duidelijk.

Dan hebben we het over Farmers Defence Force. De club ziet mogelijkheden nu het ene na het andere Kamerlid Den Haag verlaat: de actiegroep overweegt de oprichting van een eigen politieke partij. Hoe moeten media verslag doen van de komst van weer zo'n nieuwkomer? Caroline van der Plas kreeg een abonnement op talkshowtafels, FDF straks ook?

Dan hebben we het over een artikel in het AD: 'Belazerd door stem van huilende dochter: 'Afschuwelijk dat codetaal met je kind nodig is’.’ Voice cloning, een toepassing van AI, zou het nieuwste wapen van oplichters kunnen worden. Zijn onze kinderen en familie inderdaad niet meer veilig, of worden we onnodig bang gemaakt voor AI?

We besluiten het Mediaforum met de zomertips van Van der Wel en Polak.