Fragment

Het Mediaforum met Stéphane Alonso en Freek Staps

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Stéphane Alonso en Freek Staps

Aan tafel zitten Freek Staps, Stéphane Alonso en Spraakmaker Wimar Bolhuis.

Het mediamoment van Staps gaat over een discussie in met name Amerikaanse media over extra vaccins. Ook in Nederland gaat die discussie spelen, bijvoorbeeld over een derde vaccinatie met Pfizer. En de Amerikaanse gezondheidswaakhond waarschuwt nu ook voor een nieuwe, ernstige bijwerking bij het coronavaccin van Janssen. Het gaat om een zeldzame bijwerking. Hoe bericht je hier over?

Het mediamoment van Alonso gaat over de Engelse voetballer Marcus Rashford, die op Instagram heeft gereageerd op de racistische uitlatingen die op sociale media verschenen nadat hij in de EK-finale tegen Italië zijn strafschop had gemist. Hij schrijft: "Kritiek op mijn prestaties kan ik altijd hebben. Maar ik zal me nooit verontschuldigen voor wie ik ben en waar ik vandaan kom”. Volgens Alonso staat het statement voor iets groters.

Nadat RTL Boulevard dit weekend niet doorging vanwege een serieuze dreiging, zijn de uitzendingen gisteravond weer hervat. De programmamakers stonden aan het begin van de uitzending stil bij de beslissing om twee dagen niet uit te zenden. Rob Goossens, columnist voor de Telegraaf, schrijft dat het programma op de best mogelijke manier wraak neemt, door daarnaast ook gewoon aandacht te besteden aan Britney Spears en Gerard Joling. "Doorgaan alsof er niets gebeurd is, omdat ze zich simpelweg niet klein laten krijgen", schrijft hij. Hoe hebben onze mediakenners hier naar gekeken? Het programma wordt niet langer gemaakt in de vaste studio aan het Leidseplein in Amsterdam, maar vanuit een onbekende locatie op het Mediapark in Hilversum. Op foto's, die gemaakt zijn door een fotograaf van ANP, is de beveiliging op het Mediapark te zien. Is er nog getwijfeld of het verstandig was om deze foto's te plaatsen? Kun je van de foto’s de locatie aflezen?

Tot slot: de excuses van demissionair premier Rutte. Hij moest door het stof vanwege de te snelle versoepeling van de coronamaatregels en trok gisteren in de persconferentie de regie naar zich toe. Tijdens de persconferentie werd een aantal keer een vraag gesteld aan De Jonge, maar Rutte gaf antwoord. het is niet de eerste keer dat Rutte Hugo de Jonge het woord ontneemt. Is het verstandig wat Rutte hier doet?