Fragment

Het Mediaforum met Sjirk Kuijper en Arjan Snijders

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Sjirk Kuijper en Arjan Snijders

Aan tafel zitten Sjirk Kuijper, Arjan Snijders en Spraakmaker Martin Sitalsing.

Het mediamoment van Snijders gaat over Radio 538. DJ Frank Dane moet na drie jaar zijn ochtendshow opgeven en plaats moet maken voor een nieuw programma. Het vertrek kom vrij plotseling. Is het logisch dat 538 nu ingrijpt? En kunnen we nog andere grote verschuivingen verwachten in het radiolandschap?  

Het mediamoment van Kuijper gaat over een verhaal in de Telegraaf over prijskaartjes die aan straatmeubilair, zoals bankjes en prullenbakken worden gehangen. Waarom is dat opvallend?

De afgelopen week kondigde bewindspersoon na bewindspersoon aan niet terug te keren in het  nieuwe kabinet. Vorige week kondigen Arie Slob en Paul Blokhuis aan niet terug te keren. En deze week gaven ook Sander Dekker en Ingrid van Engelshoven aan niet in Rutte IV plaats te nemen. Is het een strategie om dit zo zorgvuldig na elkaar te doen? Je zou ook kunnen zeggen: We laten die allemaal tegelijk weten. Hoe gaat dit achter de schermen? Kuijper: “Er wordt in de politiek heel vaak strategie verondersteld, terwijl het gewoon pure chaos is”.

Het einde van het jaar nadert, dus staan alle kranten en tv-programma's vol met de nieuwsoverzichten.. maar kan het soms zijn dat een jaar bijna niet de moeite waard is om op terug te blikken. Hoe maak je een goed jaaroverzicht, moet daar ook luchtig nieuws bij?

We besluiten het Mediaforum met het Taalteam met Jan Beuving.