Fragment

Het Mediaforum met Ward Wijndelts en Wouter de Winther

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Ward Wijndelts en Wouter de Winther

We bespreken de herverkiezingen in de Duitse deelstaat Thüringen. Hier was de liberale Thomas Kemmerich van de FDP slechts één dag minister-president. Hij werd verkozen dankzij het CDU én de rechts-populistische AfD. Door dat laatste was het land te klein. Merkel reageerde woedend en eiste dat het resultaat zou worden teruggedraaid. Dat gebeurde gisteren en Kemmerich trok zich terug. Moeten Nederlandse media zich ook uitspreken over Thüringen? Zou dit in Nederland kunnen gebeuren?

Aan tafel zitten Ward Wijndelts, Wouter de Winther en Spraakmaker Marjan Offers.

Verder gaat het over de bekwaamheid van Nancy Pelosi bij het verscheuren van de speech van Trump. Was deze actie al voorbereid, in plaats van een reactie op de hand? Ook gaat het over Vrij Nederland dat een nieuwe koers heeft aangekondigd. Wat is de belangrijkste verandering?

Tot slot hebben we het over Farmers Defense Force die excuses maakte ‘voor verkeerde woorden’. Vanochtend was er daarom een goedmaakontbijt en het overleg ging verder. Heeft FDF zijn imago hiermee hersteld? Moet elk werkontbijt in de krant?