Fragment

Stand.nl: De bouwsector heeft alle reden om te protesteren

  1. Fragmentenchevron right
  2. Stand.nl: De bouwsector heeft alle reden om te protesteren

Het Malieveld is volgelopen met demonstranten. Dit keer zijn het bouwvakkers, hoveniers, baggeraars, transporteurs... de bouwsector is het zat dat zij door de stikstofmaatregelen en strenge norm met betrekking tot de schadelijke chemische stoffengroep Pfas projecten niet kunnen uitvoeren.
Faillissementen dreigen, werknemers kunnen niet aan het werk. Maar het kabinet doet inmiddels handreikingen: een aanpassing van die Pfas-norm én financiële steun. Is de staking – ondanks de handreikingen - toch terecht? 
NOTE: 

Tijdens de uitzending van Stand.nl op woensdagochtend 30 oktober zei voormalig GroenLinks statenlid Alfred Blokhuizen: “Ik weet nog dat ik Statenlid was. Toen begon de bouw van de 2e Maasvlakte. Toen moest dat worden, de natuur die werd verwoest, gecompenseerd worden elders.Nou, dat is tot op de dag van vandaag niet gebeurd.”

Volgens het Havenbedrijf Rotterdam is dit wel gebeurd. Het verlies aan zeenatuur door de aanleg van Maasvlakte 2 is gecompenseerd door de instelling van een bodembeschermingsgebied van ongeveer 25.000 hectare voor de kust van Voorne-Putten, Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland.