Fragment

Het Mediaforum met Arno Kantelberg en Joost Oranje

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Arno Kantelberg en Joost Oranje

Aan tafel zitten Arno Kantelberg, Joost Oranje en Spraakmaker Nic Vrieselaar.

Het mediamoment van Oranje gaat over de formatie. Na weken vakantie zijn Rutte en Kaag terug op het Binnenhof. Ze stonden de pers te woord, maar veel werd er niet gezegd. Hadden we meer verwacht? Worden de juiste vragen gesteld aan Rutte en Kaag?

Het mediamoment Kantelberg gaat over De Slimste Mens. Anderhalf miljoen kijkers zagen gisteren hoe kandidaat Rikkert van Huisstede verscheen in een zwart jurkje met pumps. Met deze actie wil Van Huisstede een lans breken voor mannen die niet voldoen aan het stereotype machoman. Geslaagde actie? Hoe zou Nieuwsuur ermee omgaan als een hoogleraar die normaal in pak verschijnt komt, en een jurk aan wil? 

Dan hebben we het over Afghanistan. Vol verbazing kijkt de wereld toe hoe het land in een mum van tijd wordt overgenomen door de Taliban. Vooral de beelden van het vliegveld maken veel indruk. Er wordt nu al gesproken over een historisch beeld. Is dat te vroeg? Nieuwsuur stond gisteren volledig in het teken van Afghanistan. Hoe hebben ze dat aangepakt? Hoofdredacteur Oranje vertelt. Oud-minister van defensie Kamp en oud-minister en oud-secretaris-generaal van de NAVO de Hoop Scheffer zaten in de studio. Hebben ze veel moeite moeten doen om deze gasten te krijgen? Is het lastig om verhalen uit de regio te krijgen?