Naar homepage
Fragment

Het Mediaforum met Arjen Fortuin en Haroon Ali

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Arjen Fortuin en Haroon Ali

Aan tafel zitten Arjen Fortuin, Haroon Ali en Spraakmaker Jacco Vonhof

Het Mediamoment van Ali gaat over de jongeren die op Urk zaterdagavond rondliepen in ‘nazi-kleding’. Volgens de burgemeester ging het om een coronaprotest. Hij heeft ook met afschuw gereageerd. Wat valt op aan de reacties? En in hoeverre is er sprake van coulance voor dit soort protestacties?

Fortuins Mediamoment gaat over de toespraak van de Hongaarse journaliste Veronika Munk van Telex.hu die gisteren te volgen was via de website van De Balie. Wat vond hij zo opvallend aan deze lezing en discussie?

En vandaag gaat het Marengo-proces weer van start. Gisteravond laat werd na een kort geding bekend dat het AD tóch een artikel van misdaadverslaggever Yelle Tieleman mag plaatsen over kroongetuige Nabil B. Dat kort geding werd aangespannen door Peter Schouten, de advocaat van de kroongetuige, die vroeg om een publicatieverbod. Tieleman geeft aan dat hij wederhoor vroeg bij de advocaat en als reactie een kort geding aan zijn broek kreeg. Is dat schokkend? En wat doet dit met het beeld van de kroongetuige? Of is dit juist negatief voor het OM?  En is het als advocaat handig om op deze manier extra aandacht te vestigen op het artikel?

Als laatste hebben we het over de Sonja Barend Award. Het is de jaarlijkse prijs voor het beste televisie-interview en de nominaties daarvoor zijn bekend. Wat zeggen die over het afgelopen interview-jaar? Fortuin heeft de lijst mede-samengesteld. Hoe kwamen ze tot deze 11 namen?  Zowel Mariëlle Tweebeeke als Jeroen Wollaars zijn genomineerd. Zegt dat ook iets over de kwaliteit van het programma Nieuwsuur in zijn geheel? En zijn zij favoriet?