Fragment

Het Mediaforum met Kees Boonman en Arjen Fortuin

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Kees Boonman en Arjen Fortuin

Aan tafel zitten Kees Boonman, Arjen Fortuin en Spraakmaker Pia Dijkstra

Video niet beschikbaar

Fortuins Mediamoment is Johannes Vermeer. Hij krijgt ongelooflijk veel publiciteit vanwege de tentoonstelling in het Rijksmuseum. Die is al lang uitverkocht. Is er nog een band tussen de enorme publiciteitsstunt en de Nederlandse burger op wie het gericht is? Hoe is het zo geslaagd? Fortuin: "Het voelt intiem, dat is slim overgebracht"

Boonmans Mediamoment gaat over stakingen. Het ontbreekt veel aan aandacht in de media, vindt Boonman. Duidt dit op een onzichtbare segregatie? Een kloof tussen de journalistiek en de 'gewone Nederlander'? Je hoort weinig van de politiek en de balans is weg, zegt Boonman

Dan gaan we het hebben over de verkiezingen voor de waterschappen. De campagnes voor die waterschapsverkiezingen beginnen vandaag. Is het belang en de impact duidelijk genoeg? Het aantal zetels dat verdeelt gaat worden is dit jaar veel groter. Welke invloed heeft dat op de campagnes?

Het is nu ruim een week geleden dat de ophef ontstond over het werk van kinderboekenauteur Pim Lammers. De media stonden er afgelopen week bol van, wat heeft de affaire ons opgeleverd? Waar komt de discussie vandaan? Dijkstra wijst op de rol van het onderwijsEen anonieme aanjager wilde zich niet kenbaar maken aan de redactie van NRC. Waarom waren ze daar niet gelukkig mee? Fortuin: "Het recht om een mens te zijn in de krant moet je verdienen door je bekend te maken"