Fragment

Het Mediaforum met Ronald Ockhuysen en Haroon Ali

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Ronald Ockhuysen en Haroon Ali

We hebben het over Maarten van der Weijden. Hij zwemt voor de tweede keer de Elfstedentocht. Schuurplekken en een lekkend pak lijken hem niet te weerhouden zijn barre tocht dit keer af wél te maken. De media volgen de zwemtocht op de voet: televisieregistraties, liveblogs… Wat is onze mediakenners opgevallen? Hoe verklaren zij de aandacht voor dit zwemfenomeen?

Aan tafel zitten Ronald Ockhuysen, Haroon Ali en Spraakmaker Steven Pont.

Ook bespreken we de Mediamomenten van Ockhuysen en Ali, namelijk de column van Eva Hoeke in het Volkskrant Magazine dit weekend en de overwinning van Ekrem Imamoglu bij de burgemeestersverkiezingen in Istanbul. 

Tot slot hebben we het over het nieuws dat zaterdag de voorpagina’s van vrijwel alle Engelse kranten sierde: de ruzie tussen Boris Johnson en zijn vriendin. In het kort: de buren van Johnson hoorden de twee luidkeels ruziën en belden het alarmnummer. Er bleek weinig reden tot zorg: Johnson had wijn op de sofa gemorst. Maar de buren maakten een geluidsopname en stuurde dat naar The Guardian. Is dit een privézaak of een publieke zaak?