Fragment

Het Mediaforum met Thomas Muntz en Henrike van Gelder

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Thomas Muntz en Henrike van Gelder

Thomas Muntz: “Wij moeten van de lange adem zijn”

Het mediamoment van Van Gelder gaat over Paarse Vrijdag. Volgens haar is daar veel te weinig aandacht voor in de media. Hoe doen zij dat bij Kidsweek?

Het mediamoment van Muntz gaat over het uitgelekte filmpje waarin voormalig Britse regeringswoordvoerder Allegra Stratton een persconferentie oefent over een kerstborrel die vorig jaar zou hebben plaatsgevonden - ondanks de toen strenge coronamaatregelen. Muntz: “Het doet denken aan de bruiloft van Grapperhaus”.

Dan hebben we het over ons grootste vliegveld. Schiphol stond er op z'n zachtst gezegd niet zo goed op de afgelopen dagen... 'Schiphol voldoet niet aan de regels voor stikstofuitstoot, lawaai en andere overlast. Wie had dat ooit gedacht?', schreef Volkskrant-columnist Sheila Sitalsing. Schrikken we nog van zulk nieuws? En gaat er iets veranderen? Wat is de rol van onderzoeksjournalistiek in deze zaak?

Rohingya’s willen het moederconcern van Facebook voor miljarden aansprakelijk stellen voor het geweld tegen de minderheid in Myanmar. Volgens de aanklagers werden er in 2017 dankzij haatzaaierij via Facebook Rohingya-moslims verdreven en vermoord... Hoe groot is de macht van Facebook in Myanmar?