Fragment

Het Mediaforum met Ronald Ockhuysen en Hansje van de Beek

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Ronald Ockhuysen en Hansje van de Beek

Aan tafel zitten Ronald Ockhuysen, Hansje van de Beek en Spraakmaker Kees Jansma.

In haar mediamoment wil Van de Beek stilstaan bij de documentaire SlingShot, over de uitvinder van de Segway; Dean Kamen. De productie van segways stopt en daarom een goed moment om het over de geestelijk vader ervan te hebben.

Het mediamoment van Ockhuyzen gaat over de versoepelingen van de maatregelen in het professionele voetbal. We mogen namelijk weer naar het stadion, op anderhalve meter. Is dat realistisch?

Gisteren zaten we voorlopig voor de laatste keer voor de buis om te kijken naar premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. Traditioneel praat het RIVM de Tweede Kamer bij. Lars Geerts is aanwezig en doet verslag. Onze mediakenners hebben ook naar de persconferentie gekeken. Rutte noemde in de persconferentie een aantal cijfers, die niet werden toegelicht. Vandaag licht Van Dissel van het RIVM het wel toe. Is het verrassend dat na de persconferentie niet naar een onderbouwing werd gevraagd? Is deze manier van persconferentie, waarbij elke journalist één of twee vragen mag stellen wel ideaal? Hoe zou het anders kunnen? Van de Beek: “Je wil een kritische journalist zijn, dan kun je best wel samenwerken op dat moment”. Veel informatie werd een dag van tevoren al bekend. Het is niet voor het eerst dat dit gebeurde. Ockhuysen: “Het lekken van die informatie is natuurlijk een bewuste strategie om die informatiestroom wat meer op orde te krijgen”.
Er werd tijdens de persconferentie veel met metaforen gesproken; de achtbaan, de dijk… Televisie-recensent Han Lips schreef gisteravond al: de speechschrijver van Mark Rutte had een slechte dag. Helpen de metaforen?

Tot slot: vanmorgen werd dus bekend dat Talpa na overleg met drie heren de laatste aflevering schrapt van Veronica Inside. Komt dit als een verrassing?