Fragment

Het Mediaforum met Jan-Kees Emmer en Arjan Snijders

  1. Fragmentenchevron right
  2. Het Mediaforum met Jan-Kees Emmer en Arjan Snijders

Video niet beschikbaar

Aan tafel zitten Jan-Kees Emmer, Arjan Snijders en Spraakmaker Fred Teeven.

Het mediamoment van Snijders gaat over de populaire serie Stranger Things. De populariteit lijkt maar groter en groter te worden als je kijkt naar het aantal bekeken uren. Er komt nu ook een heus toneelstuk. Heeft de serie zijn houdbaarheidsdatum nog niet bereikt?

Het mediamoment van Emmer gaat over het stoppen van Tom Jan Meeus met zijn column: Haagse Invloeden. Meeus vertelt in een podcast ookdat door het lezen van stukken in de New York Times hij de kracht van het schrijven in de ik-vorm ontdekte. Zouden meer journalisten deze vorm moeten gebruiken? Meeus stopt met zijn column omdat hij zijn verbazing kwijt is. Emmer vindt het jammer dat hij stopt: “Juist in de Haagse politiek is de lengte dat je daar zit, draagt bij aan de kwaliteit van je verslaggeving”.

Dan hebben we het over een groot nieuwsverhaal dit weekend: hoe taxibedrijf Uber de Nederlandse politiek bespeelde, met daarin een hoofdrol voor Neelie Kroes. Hoe hebben onze mediakenners dit nieuws gevolgd? 124.000 interne documenten zijn onderzocht door een internationaal team van onderzoeksjournalisten. Is dit waar journalistiek voor is bedoeld?

Tesla-topman Elon Musk gaat Twitter toch niet kopen. Musk verwijt Twitter dat het geen duidelijkheid geeft over spamaccounts. Twitter bestrijdt dat en kondigt een proces aan tegen de Tesla-topman. Dit lijkt de opmaat te zijn tot een lang juridisch gevecht tussen de beide partijen. Waar gaat dit eindigen?