Fragment

Onrust bij regionale kranten Telegraaf na aankondiging bezuiniging

  1. Fragmentenchevron right
  2. Onrust bij regionale kranten Telegraaf na aankondiging bezuiniging

Onrust bij de redacties van de regionale dagbladen van de Telegraaf Media Groep.  De directie wil op personeelskosten besparen door de redacties van deze regionale kranten van onder meer het Haarlems Dagblad, Noord-Hollands Dagblad, Leidsch Dagblad en de Gooi- en Eemlander  in één organisatie onder te brengen met de redacties van de Telegraaf en Metro. Een kwart van de banen komt daarmee op de tocht te staan. Ook de ondernemersraad reageert afwijzend op de bezuiniging.

Michiel van der Busken, voorzitter van de ondernemingsraad, spreekt van een “doodsteek”. “Eigenlijk schrijft de Telegraaf Mediagroep hiermee de regionale bladen af”, aldus Van der Busken." 

Arjan Paans, hoofdredacteur van de Holland Media Combinatie, waar de regionale bladen onder vallen, begrijpt de woede maar is het niet eens met de kwalificatie doodsteek. In het mediaforum op NPO Radio 1 zegt Paans: ”Uiteindelijk is het alle hens aan dek in krantenland. Maar we gaan vol inzetten op de regio. Ik ben er van overtuigd dat we de eigen identiteit van de regionale kranten kunnen blijven behouden."

Afgelopen oktober kondigde de Telegraaf Mediagroep de lancering aan van een online videoplatform. De ondernemingsraad vermoedt dat de regionale kranten “worden geslachtofferd” om het nieuwe online-videoplatform te “sponsoren”, maar dat ontkent Paans. ” Er wordt inderdaad geïnvesteerd in online video, maar we vergeten echt de papierenkrant niet. Daar verdienen we tenslotte ons geld mee.”