Naar homepage
Fragment

Stand.nl met Henk Kamp: ‘Hardwerkende Nederlander verantwoordelijk voor groei’

  1. Fragmentenchevron right
  2. Stand.nl met Henk Kamp: ‘Hardwerkende Nederlander verantwoordelijk voor groei’

Niet het kabinet, maar de hardwerkende Nederlander verdient een compliment. Dat zei demissionair minister van Economische Zaken Henk Kamp in Stand.nl als reactie op de sterke economische groei. Vandaag maakte het CBS bekend dat de economie de afgelopen 12 maanden met 3,3 procent gegroeid is.
Volgens Kamp groeit Nederland twee keer zo snel als de Verenigde Staten, tweeënhalf keer zo snel als Duitsland, drieënhalf keer zo snel als België en maar liefst vijf keer zo snel als het Verenigde Koninkrijk.
De groei is dan wel 3,3 procent, maar de lonen stijgen minder hard. In het eerste kwartaal van 2017 stegen ze met 1,4 procent ten opzichte van het jaar ervoor, bleek eerder uit CBS-cijfers. “Alleen de lonen stijgen gek genoeg niet echt”, zo zei hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen van het CBS woensdagochtend. Kamp vindt dat niet gek: “Beheerste loonontwikkeling is een onderdeel van het Nederlandse succes”, vindt hij. Al denkt hij dat bedrijven in de toekomst wel kunnen besluiten om de lonen te verhogen. 
Bekijk hier de uitzending van stand.nl