Fragment

Suske op sneakers en Wiske met borsten

  1. Fragmentenchevron right
  2. Suske op sneakers en Wiske met borsten

Fans van Suske en Wiske moeten er misschien even aan wennen; de stripfiguren hebben een flinke opfrisbeurt gekregen in de nieuwe strip 'De Plantenvreeter'. Scenarist Peter van Gucht vindt dat het wel weer eens nodig was.

Suske ruilt zijn rode shirt in voor een rood jasje en trekt daarbij een paar sneakers aan. En Wiske doet juist haar sneakers van de hand voor een paar stoere laarzen. Ook haar haar is flink gegroeid en ze lijkt ineens in de puberteit terecht te zijn gekomen. Wiske heeft voor het eerst zichtbare borsten.

"We wilden haar aansprekender maken voor het publiek van nu", vertelt Van Gucht. "Meisjes worden nou eenmaal eerder volwassen."

Ook de andere karakters hebben een kleine make-over gekregen. Zo heeft Jerommeke vanaf woensdag een overhemd in plaats van een polo en om zijn pols siert een stoere leren armband.

Tante Sidonia neemt afscheid van haar eeuwige zwarte broek en trekt een jeans aan. De enige die nagenoeg hetzelfde blijft, is Lambik. Zijn vlinderdas en zes-harig-kapsel blijken van alle tijden te zijn.