Fragment

'Raar dat de spelers van Dortmund binnen 24 uur weer moeten voetballen'

  1. Fragmentenchevron right
  2. 'Raar dat de spelers van Dortmund binnen 24 uur weer moeten voetballen'

De Nederlandse Borussia Dortmund-fan Niels Sparnaaij was gisteren bij het voetbalstadion in Dortmund toen drie explosieven afgingen bij de spelersbus van de club. Daarbij raakte verdediger Bartra gewond. De Champions League-wedstrijd tegen AS Monaco werd afgelast en wordt mogelijk vanavond alsnog gespeeld. 

Belachelijk, vindt Sparnaaij. "Het is raar dat die jongens binnen 24 uur na een aanslag weer moeten voetballen. Stel je voor dat het bij jou gebeurt?"

Het verbaast hem ook dat de wedstrijd tegen AS Monaco om kwart voor zeven gespeeld moet worden in plaats van het 'normale' tijdstip van kwart voor negen. "Omdat het anders de televisierechten van Bayern München in de weg zit? Dan vraag ik me af wat belangrijker is. Dat die jongens voetballen of dat ze even tot zichzelf kunnen komen?" 

Sparnaaij zou er begrip voor op kunnen brengen als de spelers zouden aangeven dat ze de wedstrijd niet willen spelen.

Geruchten

Hij hoorde voor het eerst over de aanslag toen hij bij de Biergarten stond, een plek bij het stadion waar supporters bij elkaar komen om te eten en bier te drinken. "Het begon te gonzen van de geruchten. Maar het bleven geruchten, omdat niemand op het mobiele netwerk kon. Iedereen wilde iets weten, maar het lag plat."

De sfeer rond het stadion was heel bedrukt toen het nieuws zich verspreidde. "Er was verslagenheid, want stel je voor dat het waar zou zijn dat het niet door zou gaan."

Hij belandde om half negen toch in het stadion, toen de voorzitter in het stadion bekend maakte dat de wedstrijd niet doorging. "Toen was verslagenheid troef. De gelaten sfeer die er altijd heerst, ook bij verlies, die was er duidelijk niet."