Fragment

Ouders Kika van Es: wij hebben er vertrouwen in

  1. Fragmentenchevron right
  2. Ouders Kika van Es: wij hebben er vertrouwen in

Vanavond spelen de Nederlandse voetbalvrouwen de halve finale van het EK tegen Engeland. De spelers zijn afgereisd naar Enschede. En niet alleen de spelers, ook hun ouders zijn erbij. De moeder en stiefvader van verdediger Kika van Es kamperen twee kilometer van het stadion. 

Dat doen ze al sinds het begin van het EK. "We reizen de vrouwen achterna en zijn al tweeënhalve week onderweg met onze camper. We hebben dagelijks contact met Kika en ook met de ouders van Lieke." 

Dat Kika op het EK staat, hadden haar ouders in februari nog niet kunnen denken. "Ze is altijd een Oranjespeelster geweest, maar het is heel wat dat ze erbij is."

Drie jaar geleden is Kika bij de kwalificatie voor het WK flink onderuit getackeld. "Daar hield ze een dubbele beenbreuk aan over. Twee jaar heeft ze niet aan de top kunnen meedraaien. Maar het laatste jaar heeft ze zich weer bewezen. Ze heeft er keihard voor geknokt en is ervoor gegaan. En nu staat ze er." 

Haar ouders hebben vertrouwen in vanavond. "We hebben er goed gevoel over. Wel gezonde spanning, natuurlijk. Het is nogal een clubje waar je tegen speelt. Maar het Nederlands elftal is een team, ze hebben zich als team ontwikkeld. Ik denk dat het ze wel moet lukken", zegt Joris van der Wijst. 

En of ze nog ergens anders willen kamperen na vanavond? "Ja, er zit genoeg diesel in de camper."