Fragment

Opmerkelijke koppen uit het nieuws

  1. Fragmentenchevron right
  2. Opmerkelijke koppen uit het nieuws

Dagelijks om 08:45 neemt het NOS Radio 1 Journaal de opmerkelijke koppen uit andere media met je door. Vandaag onder meer etiquette voor nieuwjaarswensen.

- Een team met studenten van de TU Eindhoven heeft in China de hoogste ijstoren ter wereld gebouwd. Dat deden ze op het wereldberoemde ijssculpturen-festival in de Chinese stad Harbin, waar het nu 14 graden onder nul is. De Flamingo Ice Tower van de studenten is 30 meter hoog. De toren kan zo hoog worden doordat er speciale vezels aan het ijs zijn toegevoegd, schrijft Omroep Brabant. Maar helemaal onverwoestbaar is ie niet hoor, vertelt een docent, het ding is ook gewoon aan het smelten. Eerder maakten de studenten ook al de Sagrada Familia na met ijs. 

- Nu het 2018 is, kan Lidia van Bodegraven eindelijk weer eens een broek of een kleurig shirtje aan. Ze liep heel 2017 rond in hetzelfde zwarte jurkje. Dat deed ze om aandacht te vragen voor de misstanden in de kledingindustrie. Met haar actie wil ze vrouwen ertoe bewegen om creatief om te gaan met de kleren die ze hebben. 

- Even gas terug na een uitbundige decembermaand. Steeds meer Nederlanders grijpen januari aan om gezonder te eten, te stoppen met roken en een maand lang geen alcohol te drinken, schrijft De Telegraaf. De Dry January is overgewaaid vanuit Groot-Brittannië, waar de voorgaande jaren een op de zes mensen meedeed. Nu gebruiken dus ook Nederlanders januari om hun drankgebruik te heroverwegen.

- En voor veel mensen is het vandaag de eerste werkdag van 2018. Dat betekent ook dat je je collega's nog een gelukkig nieuwjaar moet wensen. Het Laatste Nieuws vroeg daarom aan etiquette-specialist Kevin Strubbe hoe je het beste ongemakkelijke situaties kunt vermijden. Strubbe zegt dat je een eventuele zoen het beste zo kort en oppervlakkig mogelijk kunt geven. Bijkomende aanrakingen zijn niet toegestaan. En om verwarring of botsingen te vermijden, kun je het beste beginnen met één kus op de rechterwang. Of er meer volgen hangt af van de andere persoon, aldus Strubbe.