Fragment

Melania Trump verafschuwt verscherpt immigratiebeleid VS

  1. Fragmentenchevron right
  2. Melania Trump verafschuwt verscherpt immigratiebeleid VS

De echtgenote van de Amerikaanse president Trump, Melania Trump, verafschuwt het weghalen van kinderen van illegalen bij hun ouders en hoopt dat de Republikeinen en Democraten het eens worden over een hervorming van het immigratiebeleid. Ze wil dat in de VS de wetten worden nageleefd, maar ook dat het land "met het hart" wordt bestuurd.

Dat heeft Melanie Trumps perschef Stephanie Grisham tegen nieuwszenderCNN gezegd. Melanie Trump bemoeit zich zelden of nooit met politiek en doet daar nooit uitspraken over.

Aanleiding voor haar opmerkingen is de aanscherping van de aanpak van illegalen van de laatste weken. Iedereen die nu illegaal de VS binnenkomt, wordt als crimineel behandeld. Als gevolg daarvan worden kinderen van illegalen bij hun ouders weggehaald en voor onbepaalde tijd in opvangcentra gestopt. Voorheen werden illegale immigranten met kinderen naar immigratierechtbanken gestuurd.

Hartverscheurende verhalen

De afgelopen week doken in de Amerikaanse media hartverscheurendeverhalen op. Een advocaat vertelde aan CNN dat een Haïtiaanse vrouw haar baby moest afstaan op het moment dat zij haar kind de borst gaf. Een man uit Honduras zou zelfmoord hebben gepleegd, nadat zijn kind bij hem was weggehaald. Tussen 19 april en 31 mei zijn bijna 2000 kinderen van hun ouders gescheiden.

President Trump geeft de Democraten de schuld van de ontstane situatie. "Democraten kunnen de familiescheidingen in het grensgebied stoppen door met de Republikeinen voor nieuwe wetgeving te zorgen!", twitterde hij.

De oplossing is volgens hem dat er bij de verkiezingen in november meer Republikeinen worden gekozen. "Democraten zijn goed in drie dingen: hogere belastingen, hogere misdaadcijfers en dwarsliggen. Triest!"