Fragment

'Mishandeling homo's in Arnhem te afschuwelijk voor woorden'

  1. Fragmentenchevron right
  2. 'Mishandeling homo's in Arnhem te afschuwelijk voor woorden'

Na een avond stappen in Arnhem lopen Ronnie en Jasper Vernes-Sewratan hand-in-hand naar huis. Dan worden ze in elkaar geslagen door een groepje jongens. Bij Ronnie worden met een betonschaar vijf voortanden uit zijn mond geslagen. 

Tanja Ineke van COC Nederland noemt de mishandeling schokkend. "Het is te afschuwelijke voor woorden dat je afgetuigd wordt omdat je van elkaar houdt en hand-in-hand loopt."

Jasper Vernes-Sewratan zegt dat het naar omstandigheden weer goed gaat met hem. "We hebben geprobeerd bij te slapen. Ik heb 36 uur niet kunnen slapen door de schok die het bij ons teweeg bracht. Het gaat je niet in de koude kleren zitten."

Met Ronnie gaat het minder goed. "Hij ligt wakker en heeft weer een ice pack op zijn mond liggen om het te koelen en het niet nog dikker wordt. Er zijn zonder pardon vijf voortanden uitgeslagen."

De vechtpartij ontstond na een scheldpartij, zegt Jasper. "We zijn al dertien jaar samen maar zoiets hebben we nog nooit meegemaakt. Je hoort het wel en je leest het wel. Maar je denkt zelf: dat overkomt ons niet. En is een leuke stapavond dan toch in een nachtmerrie geëindigd."