Fragment

Goedemorgen Pyeongchang, dit staat er vandaag op het spel

  1. Fragmentenchevron right
  2. Goedemorgen Pyeongchang, dit staat er vandaag op het spel

Het wordt een dag zonder Nederlandse medaillekansen in Pyeongchang, maar er is zeker genoeg te beleven. De shorttrackers krijgen ruim baan in de Gangneung Ice Arena met de 1.000 meter voor de vrouwen, de 500 meter bij de mannen en de B-finale van de aflossing, ook bij de vrouwen.

We beginnen om 11.00 uur met de series van de 1.000 meter, waarin Suzanne Schulting (heat 3), Lara van Ruijven (heat 5) en Yara van Kerkhof (heat 6) op het ijs verschijnen voor een plek in de kwartfinales.

Het is met name voor Schulting de laatste kans om haar teleurstellende toernooi van glans te voorzien, nadat ze eerder op de 500 meter en 1.500 meter respectievelijk onderuit schoof en tekort kwam.

Van Kerkhof gaat daarentegen na haar sensationele zilveren plak op de 500 meter met een goed gevoel van start.

Na de series van de 1.000 meter maken de mannen zich op voor de kwalificaties van de 500 meter, de kortste afstand. Vanaf 11.45 uur komen Dylan Hoogerwerf (heat 3), Daan Breeuwsma (heat 4) en Sjinkie Knegt (heat 5) in actie.

Op dit pijlsnelle onderdeel is het de vraag of Knegt, die al een zilveren medaille won op de 1.500 meter, opnieuw risico's durft te nemen. Op zowel de aflossing als op de 1.000 meter werd hij immers gediskwalificeerd vanwege het uitdelen van een duw en het hinderen van zijn tegenstander.

Live op NPO 1 en NOS.nl

De voorbeschouwing en de races van van het shorttrack zijn vandaag vanaf 10.35 live te zien op NPO 1 en NOS.nl.

In die uitzending ook aandacht voor de finales op de aflossing bij de vrouwen. Nederland staat aan de start van de B-finale.

Om 12.23 uur krijgen Yara van Kerkhof, Lara van Ruijven, Suzanne Schulting en Jorien ter Mors kans op eerherstel nadat ze eerder verrassend werden uitgeschakeld. Er is zelfs nog een kans op brons, al is die wel bijzonder klein: de vrouwen moeten hun finale dan winnen en in de A-finale moeten twee penalty's worden gegeven.