Fragment

Kopjes koffie en parasailen: wensen komen uit op Nationale Ouderendag

  1. Fragmentenchevron right
  2. Kopjes koffie en parasailen: wensen komen uit op Nationale Ouderendag

Het is Nationale Ouderendag. Voor vijftienhonderd ouderen gaat vandaag een wens in vervulling; van parasailen tot een kopje koffie drinken op een terrasje. Jytte Reichert van het Nationaal Ouderenfonds heeft de verzoeken doorgespit en de ze mogelijk gemaakt, samen met vrijwilligers.

"Wat ons elk jaar weer opvalt: het gaat vaak om hele simpele wensen", vertelt ze. Kopjes koffie, een keertje vissen, een bezoek aan het ouderlijk huis. Maar er zitten ook wat spectaculaire wensen bij. Zelf gaat ze vandaag in een reuzenrad met een vrouw van 100 jaar.

Meneer Reijerse (89) was vliegtuigbouwer, en had een bijzondere wens: mee naar een afvalverwerkingsbedrijf.

Nu komt de bejaarde niet veel buiten. “Ik kan de deur uitrijden en ergens in de zon gaan zitten, of een ommetje maken. Voor de rest kom ik er niet zo vaak uit.”

Maar vandaag kwam zijn wens uit. Toen hij nog werkte werd hem een keer een bezoekje aan zo'n afvalwerkingsbedrijf beloofd. Maar voordat het ervan kwam, kreeg de man een ongeval en was het niet meer mogelijk. “En nou zit ik er dan toch”, vertelt meneer Reijerse blij. “Zoiets is heel speciaal.”


Video niet beschikbaar