Fragment

Swift hoopt tegen Feyenoord nog een keer te stunten

  1. Fragmentenchevron right
  2. Swift hoopt tegen Feyenoord nog een keer te stunten

De amateurs van het Amsterdamse AVV Swift, dat in de eerste ronde stuntte tegen bekerhouder Vitesse, speelt vanavond (20.45 uur) in De Kuip tegen Feyenoord. 

De meeste spelers van Swift moeten vandaag gewoon werken. Daarna stappen ze in de bus richting Rotterdam. Het elftal zet, net als bij het duel tegen Vitesse, in op strafschoppen. "We proberen een soort muur op te trekken en zo lang mogelijk de nul te gaan houden", zegt trainer Bart Logchies. "En dan met penalties door."

Hij hoopt dat de Rotterdammers hun tegenstander onderschatten. "Dat is voor Feyenoord natuurlijk het gevaar van zo'n wedstrijd."

Zege

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst rekent op een zege. "Tegen Vitesse waren de omstandigheden, waaronder een slecht kunstgrasveld, in het voordeel van Swift. Nu spelen wij thuis, op een goed, snel en groot veld. Al met al is dit een wedstrijd die we moeten winnen en dat zullen we ook gaan doen." 

"Verlies is het ergste wat er is in het voetbal", refereert Van Bronkhorst aan de nederlaag tegen Ajax. "Hoe sneller er weer een wedstrijd komt, hoe sneller je de kans krijgt om weer te winnen. Zeker in de fase waarin wij nu zitten, is winst het enige dat telt. Door winst krijg je vertrouwen."