Fragment

'We hadden geen idee hoe ingewikkeld het leven kon worden'

  1. Fragmentenchevron right
  2. 'We hadden geen idee hoe ingewikkeld het leven kon worden'

Lighthearted Years is de titel van het nieuwe album van Jacqueline Govaert. "Het gaat over de jonge jaren en ik was wel heel jong tijdens Krezip", zegt Govaert in het NOS Radio 1 Journaal. 

Van 1997 tot 2009 was Govaert leadzangeres van Krezip, de populaire Nederlandse band met hits als I would stay en Sweet Goodbyes. 

De jonge jaren van Govaert als zangeres zijn eigenlijk ook de onbezonnen jaren, besefte ze zich later. "Dan denk je wow, we hadden nog geen idee hoe ingewikkeld het later kan worden. Het leven is ook gewoon overzichtelijk als je jonger bent. Nu ben ik 35 dus tijdens het schrijven van dit album merk je dat het leven allerlei laagjes krijgt."

Grote mensen

"Af en toe kijken mijn vrienden en ik elkaar aan en dan denken we: we lijken wel grote mensen. En dat zijn we ook, dat is nog meer choquerend."

Toen Krezip stopte in 2009 besloot Govaert dat ze even niets meer met de band te maken wilde hebben. "Dan ben je een puber die zich af wilde zetten. Alles moest helemaal anders, ik wilde op mijn eerste solo-album niet dat er vrouwen zongen want dan leek het te veel op Krezip."

Voor haar tweede solo-album ging Govaert rustiger te werk achter de piano. "En zo begon ik eigenlijk ook met Krezip. Maar we werden zo afgevuurd als kanonnen, die doorbraak was zo plots. ik had heel lang het gevoel dat ik het niet af kon maken. Dat heb ik nu wel."

Woensdag wordt Lighthearted Years gepresenteerd. Er volgt ook een tournee door het land. De meeste shows zijn al uitverkocht.