Fragment

AD-hoofdredacteur: afgang in Jinek, excuus voor oliebollenbakker

  1. Fragmentenchevron right
  2. AD-hoofdredacteur: afgang in Jinek, excuus voor oliebollenbakker

"Een foute opmerking", zo noemt AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis zijn belediging aan het adres van een eigenaar van een oliebollenkraam. De man kreeg een laag cijfer bij de jaarlijkse AD-oliebollentest en vertelde gisteravond bij tv-programma Jinek, in bijzijn van Nijenhuis, geëmotioneerd zijn verhaal.

De oliebollen van de kraam van Jordy Bakker en zijn zus Bianca kregen vorig jaar van het AD een 1, terwijl het testpanel, het Centrum voor Smaakonderzoek (CSO), nooit lager geeft dan een 3 of 4. Tijdens de uitzending zei Nijenhuis daar niet van op de hoogte te zijn. Ook werd duidelijk dat de recensies niet zijn geschreven door het CSO, maar door journalisten die de oliebollen ophalen.

In de felle discussie die ontstond zei Nijenhuis tegen Bakker: "Als je bakt zoals je praat, dan verbaast het me niet zo dat je als laatste bent geëindigd." Een dag later bood hij in het NOS Radio 1 Journaal zijn excuses aan voor die opmerking:

"Mijn hele optreden daar was een afgang. Ik was niet goed geïnformeerd over de details van onze eigen testen. Daardoor raakte ik geïrriteerd en toen maakte ik een foute opmerking. Excuus, ik ga het rechtzetten."

Nijenhuis beloofde een bloemetje te sturen naar Bakker en zijn zus. Ook zei hij vandaag precies uit te zoeken hoe de AD-oliebollentest in elkaar zit.