Fragment

Jongen dood bij wurgspel, ouders waarschuwen voor 'choking challenge'

  1. Fragmentenchevron right
  2. Jongen dood bij wurgspel, ouders waarschuwen voor 'choking challenge'

Een 16-jarige jongen uit Arkel is in de meivakantie thuis om het leven gekomen door een ongeluk tijdens een 'choking challenge', een wurgspel waarbij de deelnemers hun eigen keel afknijpen. Zijn ouders hebben het verhaal verteld aan de Volkskrant, om te waarschuwen voor de gevaren van internet-challenges. 

De ouders van Tim Reijnders troffen hun zoon dood aan toen ze op een zaterdagavond met hun dochter terugkwamen van een musical in het nabijgelegen Gorinchem. Tim was niet meegegaan omdat hij liever wilde gamen.

In eerste instantie werd gedacht aan zelfmoord, hoewel niets erop wees dat de jongen suïcidaal was. Rechercheurs stelden al snel vast dat van zelfmoord geen sprake was. 

Met zijn smartphone had Tim gefilmd wat er gebeurd was. Hij had met een badstof ceintuur om zijn nek een misstap gemaakt op de trap, waardoor hij was weggegleden en bewusteloos geraakt. 

Eerder op de avond had hij op YouTube instructiefilmpjes bekeken voor het leggen van een knoop om zijn nek. Aanwijzingen dat Tim zich hier al eerder mee bezighield, zijn niet gevonden. 

De afgelopen tijd zijn er meer ongelukken gebeurd met pubers die aan dit soort uitdagingsspelletjes meedoen. Vanochtend spraken we over dit onderwerp met Justine Pardoen van Ouders Online. Zij vertelt waarom pubers hier aan meedoen en hoe je kinderen kunt beschermen.

Video niet beschikbaar