Fragment

Weer een week vol boerenprotest: een overzicht van de acties

  1. Fragmentenchevron right
  2. Weer een week vol boerenprotest: een overzicht van de acties

Maandag 14 oktober

De aftrap is morgen in acht provincies. Landbouworganisatie LTO Noord heeft zijn 14.000 leden opgeroepen om vanaf 12.00 uur actie te voeren bij de provinciehuizen van Gelderland, Overijssel, Drenthe, Groningen, Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht.

Dinsdag 15 oktober

Boeren in de provincie Limburg trekken op dinsdag naar hun provinciehuis in Maastricht. Zeeuwse boeren gaan vooralsnog niet demonstreren, maar maandag met de provincie Zeeland in gesprek over stikstof. Demonstraties volgen alleen als er 'niet wordt geluisterd', zegt de organisatie.

Woensdag 16 oktober

De grote landelijke protestactie van boeren is woensdag. De dag begint om 9.00 uur met een demonstratie bij het RIVM in Bilthoven en verplaatst zich vanaf 12.00 uur naar het Binnenhof in Den Haag.

Donderdag 17 oktober

Op donderdag staan er twee acties in Den Haag op het programma. De dag begint rond 8.00 uur met een bedankje voor de Nederlandse burgers, aldus de organisatie. "We willen dit doen door hen een boer-burger ontbijt aan te bieden in Den Haag om het gemak, dat de demonstraties ongetwijfeld hebben opgeleverd, enigszins te verzachten." Helemaal zeker lijkt het ontbijt nog niet, want de organisatie is nog op zoek naar sponsoren voor de ingrediënten.