Fragment

Telegraaf vraagt De Mol: stop de overnamestrijd

  1. Fragmentenchevron right
  2. Telegraaf vraagt De Mol: stop de overnamestrijd

De redactieraad van De Telegraaf wil dat John de Mol stopt met zijn overnamestrijd om de Telegraaf Media Groep. Dat hebben ze hem laten weten in een gelekte brief, met als aanhef 'Beste John'. Volgens de redactie is het "in het belang van TMG en De Telegraaf in het bijzonder" dat De Mol zijn strijd nu staakt. 

"We benadrukken dat de redactieraad de afgelopen maanden geen stelling heeft genomen in deze strijd en dat ook op dit moment niet doet. Wel stellen we vast dat TMG – en in het bijzonder het hoofdmerk De Telegraaf – de afgelopen maanden flink te lijden heeft gehad onder de ontstane situatie. Aan die ‘lijdensweg’ moet, wat ons betreft, per direct een einde komen om verdere teloorgang van TMG tegen te gaan."

Mooie kranten worden er volgens de voorzitter van de raad nog steeds gemaakt. "Maar je merkt dat er bij de koffieautomaten net iets te vaak wordt gesproken over de overname, en die energie steken we liever in ons werk."

De raad heeft ook antwoord van De Mol. "Dat houd ik net zo geheim als dat ik de brief geheim had willen houden", vertelt de voorzitter in het Radio 1 Journaal.