Fragment

Klopjacht op dader Straatsburg, man was bekend bij politie en justitie

  1. Fragmentenchevron right
  2. Klopjacht op dader Straatsburg, man was bekend bij politie en justitie

In en rond Straatsburg wordt met man en macht gezocht naar de dader van de aanslag van gisteravond. Minister Castaner van Binnenlandse Zaken zegt dat 350 agenten en leden van speciale eenheden jacht op hem maken. Daarbij worden ook helikopters ingezet.

De gezochte man opende rond 20.00 uur het vuur in de binnenstad van Straatsburg. Daar is nu een grote kerstmarkt. Drie mensen kwamen door de schoten om het leven. Er was even sprake van vier dodelijke slachtoffers, maar dat bleek niet te kloppen. Er zijn ook elf gewonden, van wie zes zwaargewonden.

De politie gaat uit van terrorisme, maar over het motief is nog niets bekend. Op een persconferentie zei Castaner dat de dader op de vlucht twee keer in een schotenwisseling met de politie is beland. Dat was voor 21.00 uur, dus relatief kort na de aanslag. Persbureau AFP meldt dat de man zelf ook gewond is geraakt.

De dader is een bekende van politie en justitie. Hij heeft zowel in Frankrijk als in Duitsland veroordelingen op zijn naam staan. Details over die zaken gaf de minister niet.