Fragment

VS opgeschrikt door nieuwe #MeToo-schandalen

  1. Fragmentenchevron right
  2. VS opgeschrikt door nieuwe #MeToo-schandalen

Ook de Amerikaanse stand-upper, acteur en regisseur Louis C.K. wordt beticht van seksueel grensoverschrijdend gedrag. The New York Times laat vijf vrouwen aan het woord die hem van seksueel wangedrag beschuldigen.

De collega-artiesten Dana Min Goodman, Julia Wolov, Abby Schachner, Rebecca Corry en een anonieme vrouw zeggen dat ze tussen eind jaren 90 en 2005 met grensoverschrijdend seksueel gedrag van Louis C.K. te maken hebben gehad.

Hij nodigde hen onder meer uit in zijn hotelkamer onder het mom van een gezellig drankje, om vervolgens zijn geslachtsdeel te tonen en in hun bijzijn te masturberen.

De première van zijn film I love you daddy is vanavond geannuleerd. Volgens de distributeur van de film vanwege "omstandigheden". Louis C.K. werd al een tijd achtervolgd door beschuldigingen van seksuele intimidatie.

Kandidaat senator VS

In de Verenigde Staten is ook kandidaat-senator voor de Republikeinen in Alabama, Roy Moore, beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag met een 14-jarige, meldt The Washington Post. Leigh Corfman, inmiddels 53 jaar oud, zegt dat ze eind jaren 70 meerdere keren door Moore werd opgezocht en dat hij haar tijdens één bezoek betastte. Moore was toen een dertiger en werkzaam bij het Openbaar Ministerie. Drie andere vrouwen verklaarden tegenover de krant dat ze tussen hun zestiende en achttiende werden benaderd door Moore. Zij werden niet gedwongen tot seksueel contact.

De leider van de Republikeinen in de Senaat heeft laten weten dat Moore zich moet terugtrekken als het verhaal waar blijkt te zijn. De verkiezingen voor de Senaat zijn volgende maand.