Fragment

Twaalf nieuwe Kamerleden: 'we zijn geen feuten'

  1. Fragmentenchevron right
  2. Twaalf nieuwe Kamerleden: 'we zijn geen feuten'

Vanmiddag worden twaalf nieuwe Kamerleden beëdigd. Ze volgden de politici op die doorschuiven naar het kabinet voor een ministerspost of staatssecretariaat. Antoinette Laan is één van hen. Tot vandaag was ze fractievoorzitter van de VVD in Rotterdam.

Ze heeft lang moeten wachten op haar nieuwe baan. In maart 2016 voerde ze al sollicitatiegesprekken voor een plek op de kieslijst. Na anderhalf jaar heeft ze de baan van Kamerlid. "Dat zie je niet vaak, dat je zo lang moet wachten op het resultaat van je sollicitatie", grapt Laan.

Ze las iedere dag de krant en keek het Journaal in de hoop dat er nieuws zou zijn. Toen de formatiepoging met GroenLinks klapte, baalde ze dan ook flink. Niet omdat ze liever een kabinet met die partij had gezien, "maar simpelweg omdat het mislukt was".

Ze weet nog niet welke plek ze in de Kamer krijgt of wat haar portefeuille wordt, maar ze is absoluut geen 'feut'. "Volgende week worden de portefeuilles herverdeeld. Ik zou graag iets doen op het gebied van infrastructuur, sport en cultuur, visserij, veiligheid óf defensie."

Ze wil in ieder geval geen tweede Ybeltje Berckmoes worden. "Ik word geen backbencher, ik kom naar Den Haag om iets te veranderen."

Video niet beschikbaar