Fragment

Festivalorganisator ID&T spant kort geding aan tegen kabinet

  1. Fragmentenchevron right
  2. Festivalorganisator ID&T spant kort geding aan tegen kabinet

Festivalorganisator ID&T spant een kort geding aan tegen de Staat omdat alle meerdaagse festivals tot 13 augustus zijn verboden. Operationeel directeur Rosanne Janmaat noemde de maatregel in het NOS Radio 1 Journaal disproportioneel.
“Er worden nu twee sectoren over één kam geschoren: het nachtleven en de evenementen”, zei Janmaat. “We hebben met de Fieldlab-evenementen bewezen dat we veilig festivals kunnen organiseren. Dat nu is besloten de stekker uit zowel het nachtleven als de evenementen te trekken is niet te begrijpen.”
Voor ID&T vallen nu de Amsterdamse festivals Macumba (24 juli) en Milkshake (31 juli en 1 augustus) in het water. Met andere organisatoren meegeteld gaan volgens Janmaat ongeveer twintig festivals niet door.
“Het lijkt wel alsof er niet over is nagedacht”, vervolgt Janmaat. Ze wijst erop dat jongeren toch wel samenkomen en dat feestjes thuis een veel groter besmettingsrisico vormen dan goed georganiseerde evenementen.
Ze hekelt ook de onzekerheid die nu is ontstaan voor de periode vanaf 13 augustus. Festivals kort na die datum moeten voor die tijd al worden opgebouwd. Janmaat: “Het voelt alsof het kabinet ons laat bungelen.”
ID&T stapt maandag naar de rechter en gaat ervan uit dat het kort geding nog dezelfde week dient.
Fotobijschrift: het festival Stereo Sunday in Venlo ging vorige week wel door (foto ANP)