Fragment

Aandacht voor gelijke lonen op Equal Pay Day

  1. Fragmentenchevron right
  2. Aandacht voor gelijke lonen op Equal Pay Day

Het zelfde werk, dezelfde aantal uren, hetzelfde opleidingsniveau, en dan toch een ander loon krijgen omdat je een vrouw bent.

Het is vandaag Equal Pay Day en dan is er aandacht voor de inkomensverschillen tussen mannen en vrouwen. Uit onderzoek van de World Economic Forum blijkt dat Nederland het niet al te best doet op het gebied van vrouwenemancipatie. De FNV vraagt vandaag dan ook aandacht voor de inkomensgelijkheid tussen mannen en vrouwen in Nederland. De bond organiseert een debat met Nederlandse politici en bedrijven over de verschillen in beloning tussen mannen en vrouwen. Het NOS Radio 1 Journaal sprak met Kitty Jong, vicevoorzitter van vakbond FNV.

Wat is de situatie nu in Nederland? 

"Het gemiddelde loonverschil is 16 procent. Maar wanneer je kijkt naar precies hetzelfde werk, is het loonverschil kleiner: 5 procent bij de overheid en 7 procent in het bedrijfsleven."

En dat is discriminatie, zegt de vakbond. "Ongelijkheid in beloning mag niet, dat is verboden."

Wat kun je eraan doen? 

Volgens vicevoorzitter De Jong zijn er meerdere oplossingen te bedenken voor de loonkloof. "Zoals meer openheid over salarissen, langer vaderschapsverlof en goede kinderopvang."

Ze vindt dat Nederland een voorbeeld kan nemen aan IJsland. "Daar moeten bedrijven elke drie jaar aantonen dat ze vrouwen en mannen gelijk belonen en is er een wettelijk quotum voor vrouwen in de top van grote bedrijven."

Meer op NOS.nl