Fragment

Burgemeester: vuurwapengeweld Blerick heeft te maken met drugs

  1. Fragmentenchevron right
  2. Burgemeester: vuurwapengeweld Blerick heeft te maken met drugs

De schietpartijen van de afgelopen tijd in het Venlose stadsdeel Blerick lijken verband te houden met drugs. Dat zei de burgemeester van Venlo, Antoin Scholten, in het NOS Radio 1 Journaal.

Gisteren werd een 22-jarige man in Blerick op straat doodgeschoten. Een man van 21 is voor de moord opgepakt. Hij wordt verdacht van betrokkenheid, maar het is niet duidelijk of hij heeft geschoten.

Of de moord van gisteren te maken heeft met drugs, is niet bekend. Het onderzoek loopt namelijk nog. Maar over andere schietpartijen van eerder dit jaar is burgemeester Scholten duidelijk: "Die waren drugsgerelateerd."

Impact

De dodelijke schietpartij van woensdag heeft een grote impact gehad op de wijk. Scholten: "Dat was wel het heftigste incident. Op straat, veel getuigen en daarna een vechtpartij die begon in de buurt van een basisschool. Dit heeft nu onze hoogste prioriteit."

Zo'n 200 woedende mensen kwamen na de schietpartij samen bij een flat waar de politie naar verdachten zocht. Daarbij liepen de emoties hoog op. Zo'n zestig man van de mobiele eenheid greep in en gebruikten de wapenstok om de menigte uit elkaar te drijven.