Fragment

Trump accepteert uitnodiging van Kim Jong-un

  1. Fragmentenchevron right
  2. Trump accepteert uitnodiging van Kim Jong-un

De Noord-Koreaanse president Kim Jong-un en de Amerikaanse president Trump gaan elkaar ontmoeten. Kim Jong-un heeft Trump een uitnodiging gestuurd.

Via Twitter laat Trump weten dat hij die uitnodiging accepteert. De Amerikaanse president zegt dat er nog geen concrete afspraken zijn gemaakt over wanneer en waar de ontmoeting moet plaatsvinden.

De uitnodiging is aangekondigd door de nationale veiligheidsadviseur van Zuid-Korea Chung Eui-yong op een persconferentie. Chung had afgelopen week een ontmoeting met Kim Jong-un. Tijdens dat bezoek overhandigde de president de uitnodiging aan Chung die hij weer aan Trump gaf. Volgens de Zuid-Koreaan wil Trump de Noord-Koreaanse president in mei ontmoeten.

Chung maakte verder bekend dat Kim Jong-un heeft gezegd dat hij zich in zal zetten voor denuclearisatie. Daarnaast heeft Kim Jong-un beloofd dat Noord-Korea zich zal onthouden van verdere kern- of raketproeven.

Trump zegt daarover: "Er wordt grote vooruitgang geboekt, maar de sancties tegen Noord-Korea zullen blijven tot er een akkoord is bereikt."