Fragment

Video van vermoedelijke dader aanslag Istanbul opgedoken

  1. Fragmentenchevron right
  2. Video van vermoedelijke dader aanslag Istanbul opgedoken

Op Twitter is een video opgedoken waarin de vermoedelijke aanslagpleger van Istanbul zichzelf filmt. De video zou zijn opgenomen op het Taksimplein, in het centrum van de stad. De Turkse opsporingsdiensten hebben volgens vice-premier Kurtulmus vingerafdrukken en weten hoe de man eruitziet.

Het is nog onduidelijk waar de video vandaan komt, zegt VRT-verslaggever Steven Decraene. De beelden zijn gisteravond bij de Turkse media beland, nadat zij door de veiligheidsdiensten werden getipt. "Maar of de video van de telefoon komt van de verdachte of dat de telefoon al in beslag is genomen of ergens anders vandaan geplukt, dat weten we niet. Uit de omgeving is op te maken dat het de omgeving van het Taksimplein is en dat het opgenomen zou zijn voor de aanslag."

Iedereen gaat ervan uit dat de man op de beelden de dader is, zegt Decraene. "Politie en veiligheidsdiensten spreken het niet tegen. Als je de foto's ziet die de politie van Istanbul gisteren vrijgegeven heeft, dan kun je de gelijkenis zien."