Fragment

700 Duitse agenten vallen panden Hells Angels binnen

  1. Fragmentenchevron right
  2. 700 Duitse agenten vallen panden Hells Angels binnen

In de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen is de politie bezig met een grote actie tegen motorclub Hells Angels. De actie volgt op de bekendmaking vanochtend dat de lokale afdeling van de Hells Angels door het ministerie van Binnenlandse Zaken is verboden.

Er zijn invallen geweest in zestien steden waarbij woningen en panden worden doorzocht. Daarbij zijn 700 politiemensen betrokken. Ook zijn er speciale commando's ingezet omdat er mogelijk explosieven liggen.

Volgens correspondent Jeroen Wollaars is het in Duitsland veel makkelijker om motorclubs te verbieden dan in Nederland. In 2015 werd Satudarah verboden en regelmatig worden kleine afdelingen van motorclubs opgedoekt. "Als het ministerie vermoedt dat er sprake is van criminele organisaties dan kunnen ze dat doen. En dat doen ze dus regelmatig", aldus Wollaars in het NOS Radio 1 Journaal.

Hard optreden

De minister van Binnenlandse Zaken en de politie zeggen dat ze met de actie duidelijk willen maken dat er hard wordt opgetreden tegen criminele bendes.

"Wij dulden crimineel gedrag niet en willen het volk beschermen tegen het machtsvertoon van criminele motorbendes", staat in een politieverklaring.

De politie in Noordrijn-Westfalen strijdt al jaren tegen motorbendes. De Hells Angels, de Bandidos en andere clubs hebben er samen zo'n 1200 leden en ze verdienen hun geld veelal in de misdaad.