Fragment

Scaramucci na 10 dagen alweer weg als directeur communicatie van het Witte Huis

  1. Fragmentenchevron right
  2. Scaramucci na 10 dagen alweer weg als directeur communicatie van het Witte Huis

Anthony Scaramucci is na tien dagen alweer als Trumps directeur communicatie. De nieuwe stafchef John Kelly ziet geen plaats voor de flamboyante Amerikaan in de regeringsploeg. 

"Alles wat hij in die tien korte dagen deed, zorgde voor opschudding. En allemaal niet in positieve zin", zegt correspondent Wouter Zwart. 

"Het begon op dag één, toen de volumeknop al meteen op standje tien ging. Hij stelde dat alle lekkende medewerkers in het huis zouden moeten verdwijnen. 'I'm gonna kill those guys', zei hij." Ook schepte hij op dat hij directe lijnen had met de president en geen verantwoording hoefde af te leggen aan de stafchef. 

"Hij ging er zo hard in. Het leek bijna wel alsof hij meer media-aandacht opeiste dan de president. Dan begeef je je op glas ijs. En nu is hij weg", zegt Zwart. 

Chaos

Het valt Amerikakenner Victor Vlam op dat het verloop in het Witte Huis erg hoog is. "Als je bedenkt dat Scaramucci de derde directeur communicatie is in de afgelopen zes maanden."

Maar ook op andere plekken is er de afgelopen weken veel veranderd. "De perswoordvoerder Sean Spicer is opgestapt. Reince Priebus, de voormalig stafchef is weg. En ook minister van Justitie Jeff Sessions ligt onder vuur. Je kunt spreken van een soort chaos in het Witte Huis."