Fragment

Heel Holland Hans wil verder in het bakkersvak

  1. Fragmentenchevron right
  2. Heel Holland Hans wil verder in het bakkersvak

"Mijn oma hield mij scherp. Als zij iets niet lekker vond, liet ze dat wel weten."

De 22-jarige winnaar van Heel Holland Bakt, de student Hans Spitsbaard, dankt zijn winst mede aan zijn oma. Gisteravond zagen 3,4 miljoen mensen hoe de student technische bedrijfskunde met het bakken van de mooiste bruidstaart zijn tegenstanders Marjolein en Gwenn versloeg.

Hans viel op door zijn precisie en wetenschappelijk inzicht, vaardigheden die hem bij de technische opdrachten goed van pas kwamen. "Maar in de finale was ik wel even de draad kwijt", vertelt hij in het NOS Radio 1 Journaal. "Het was tot het laatste moment spannend."

De sfeer onderling was goed. Zo werd er veel geproefd van elkaars taarten. "Wel met een theelepeltje, want op een gegeven moment krijg je wel genoeg van die taarten."

Verder in het bakkersvak

De culinaire interesse heeft hij naar eigen zeggen van zijn oma meegekregen, die volgens hem nog altijd een betere appeltaart kan maken dan hij. Vervolgens ontwikkelde hij zich in het bakken door 'vooral veel te proberen en veel te laten mislukken'. "Ik vind mijn studie leuk en interessant, maar ik ben tot de conclusie gekomen dat ik verder wil in het bakkersvak. Daar ligt mijn hart."

Hans wordt overvallen door interviewverzoeken en heel Nederland wil iets van hem. Daarin krijgt hij begeleiding van Omroep MAX, de omroep van Heel Holland Bakt. "Als ik aan het einde van de dag maar even kan ontspannen", met óf zonder taartje.