Fragment

Honderden vermisten bij 'catastrofale' natuurbranden Californië

  1. Fragmentenchevron right
  2. Honderden vermisten bij 'catastrofale' natuurbranden Californië

Door de natuurbranden in de Amerikaanse staat Californië worden zeker zeshonderd mensen vermist. Volgens de lokale autoriteiten verlopen veel evacuaties chaotisch en kunnen veel mensen familie en vrienden moeilijk bereiken door verwoeste telefoon- en internetverbindingen.

Tot dusver zijn bij de natuurbranden zeker 23 mensen om het leven gekomen. De brandweer vreest dat het dodental de komende dagen verder zal oplopen. Verwacht wordt dat het vuur verder oplaait door de harde wind.

Enorme verwoesting

Vooral in het noorden van Californië is de verwoesting door de branden enorm. Grote delen van de bekende wijnstreken Napa en Sonoma zijn geëvacueerd. Complete buurten zijn in de as gelegd. In totaal zijn zeker 3500 gebouwen en huizen vernietigd door het vuur.

De Nederlandse Tessa Geesink werkt in de bekende wijnstreek rond Napa en vreest het ergste voor haar werkplek. Zelf is ze gevlucht naar het landinwaarts gelegen Sacramento: "Dat hoefde nog niet, maar de slechte luchtkwaliteit als gevolg van de bosbranden was voldoende reden om te vertrekken", vertelde ze in het NOS Radio 1 Journaal.

Lees meer op NOS.nl.