Fragment

Vader Natalee Holloway heeft hoop: terecht of pr-actie?

  1. Fragmentenchevron right
  2. Vader Natalee Holloway heeft hoop: terecht of pr-actie?

De vader van Natalee Holloway heeft hoop dat de mysterieuze verdwijning van zijn dochter alsnog wordt opgehelderd. Op Aruba zijn menselijke resten gevonden, waarvan onderzocht wordt of ze van haar zijn. Twaalf jaar geleden verdween het Amerikaanse meisje na een avondje stappen. Ze werd voor het laatst gezien met de Nederlander Joran van der Sloot. 

Correspondent Dick Drayer vertelt dat er als ze is vermoord en daarna ook begraven, dan is er altijd een kans dat er botresten worden gevonden. "Zo'n melding moet je altijd serieus nemen. Maar dat ze is vermoord weten we officieel ook nog niet." 

Onderzoek wees uit dat het om dierlijke botten ging. "We zijn inmiddels een half jaar verder, en nu claimt de vader dat het om menselijke botten gaat. Volgens het Openbaar Ministerie op Aruba moet het daarom om andere botten gaan." 

Vorige week kreeg Dick Drayer al een melding van dit verhaal. "Dat was via een Amerikaans roddelblad, In Touch Weekly." 

Zaterdag begint er een televisieserie over de zaak. "Dat is opmerkelijke timing, een sublieme timing zou ik zeggen. Er is zoveel dat niet klopt of nog meer onbeantwoorde vragen oplevert. Het lijkt er toch sterk op dat het gesprek met de vader is opgezet om heel veel kijkers te trekken."

Op Aruba hebben ze er hun buik vol van. "Aruba is enorm geamerikaniseerd. De schade na de affaire was enorm, de toeristen bleven weg. Dat wil Aruba niet nog een keer meemaken."