Fragment

Ook VVD wil af van vega-worstenbroodje en vega-schnitzel

  1. Fragmentenchevron right
  2. Ook VVD wil af van vega-worstenbroodje en vega-schnitzel

Fabrikanten van vleesvervangers mogen als het aan de VVD ligt niet de indruk wekken dat er vlees in hun producten zit. De VVD vindt benamingen als vegetarische worstenbroodjes, vegetarische schnitzels en vegetarische curryworst misleidend. "Als er worstenbroodje staat, moet er ook iets van worst in zitten", zegt VVD-Kamerlid Lodders. 

De VVD reageert op het bericht dat de Duitse minister van Landbouw, Schmidt, en de Duitse bio-industrie af willen van 'vleesnamen' voor 100 procent vegetarische producten. Net als Schmidt wil de Nederlandse regeringspartij dat fabrikanten hun etiketten aanpassen. 

Europarlementariër Annie Schreijer Pierik vertelt vanochtend in het NOS Radio 1 Journaal dat zij achter het voorstel staat en vegetarische producten anders benoemd moeten worden. 

Een andere naam maakt het volgens Jaap Korteweg, oprichter van De Vegetarische Slager, heel erg ingewikkeld. "Het is dan erg lastig om duidelijk te maken dat een vegetarisch product bijvoorbeeld naar een saucijzenbroodje smaakt".