Fragment

House of Cards stopt, 'geen verband met onthulling Spacey'

  1. Fragmentenchevron right
  2. House of Cards stopt, 'geen verband met onthulling Spacey'

Netflix heeft besloten om te stoppen met de serie House of Cards. Het zesde seizoen, dat volgend jaar verschijnt, is tevens het laatste. Dat bevestigt de streamingdienst aan Amerikaanse media.

Dit nieuws valt samen met de onthulling dat House of Cards-acteur Kevin Spacey wordt beschuldigd van aanranding. De Amerikaanse acteur Anthony Rapp zei in een interview dat Spacey hem na een feestje belaagde "met seksuele intenties". Het voorval speelde zich af in 1986, toen Rapp 14 was.

Spacey reageerde op Twitter dat hij geschrokken is en zich het voorval niet meer kan herinneren, omdat hij waarschijnlijk dronken was. In hetzelfde bericht komt hij uit de kast als homo. En dat is hem op veel kritiek te komen staan, vertelt filmjournalist Floortje Smit in NOS Met het Oog op Morgen. "Veel mensen denken dat hij zo de aandacht probeert af te leiden van de beschuldigingen."

Volgens Smit staat het einde van House of Cards los van de beschuldiging van Rapp. "Waarschijnlijk is het besluit al een tijd geleden genomen, maar dat ze het nieuws nu naar buiten brengen is geen toeval." 


Video niet beschikbaar