Fragment

Hoe kunnen we het beste om gaan met bevolkingsgroepen die over één kam worden geschoren?

  1. Fragmentenchevron right
  2. Hoe kunnen we het beste om gaan met bevolkingsgroepen die over één kam worden geschoren?

Twee dagen geleden kwam er een foto online die Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet op Instagram postte. Bij de post had hij neergezet: ‘Vanavond zijn twee dierbare vriendinnen ernstig lastiggevallen door vier Marokkanen in de trein’. 

Dit is niet het eerste keer dat Thierry het heeft over  de allochtonen in Nederland. Je hoor .Niet alleen Thierry maar ook Harry mens had het dit weekend druk met kritiek op zijn woordkeuze. Dit na een fragment in zijn programma Businessclass. Mens vraagt in de uitzending televisie kok Ramin naar het personeel in diens zaak. Hij vraag namelijk of de kok twee Marokkaantjes heeft in de keuken. 

In beide gevallen spreken ze over een bepaalde bevolkingsgroep en wordt de bevolkingsgroep slecht neergezet. Een opvallende ontwikkeling..

Gezien alle reacties op sociale media gebeurt dit veel vaker. Bevolkingsgroepen die over 1 kam worden geschoren. Daarom onze vraag: hoe kunnen we hier het beste mee om gaan? En hoe kunnen we het beste met dit soort tweets van politici om gaan?