Fragment

Ben jij weleens flink voor de gek gehouden?

  1. Fragmentenchevron right
  2. Ben jij weleens flink voor de gek gehouden?

Astro Tv is niet meer op de buis. Dit was al bekend gemaakt in november maar sinds 1 januari 2020 is het ook echt het geval. Het programma met zelfbenoemde mediums die kijkers advies geven over hun leven is wel online, telefonisch en via de app beschikbaar. 


Victor Mids, arts, hypnotiseur en manipulator was met een oudejaarsspecial op tv met zijn programma Mindfuck. Mids fopt hierin jouw brein en maakt handig gebruik van vaardigheden en medische kennis die hij bezit. Mids liet eerder weten dat hij met hypnose een alternatieve manier aanbiedt om naar de werkelijkheid te kijken. Hij brengt iemand in trance waarin hij hem een nieuwe ervaring vertelt waardoor dat vervolgens de werkelijkheid wordt van deze persoon.


Niet iedereen is blij met dit programma. Christelijke columns vindt namelijk dat dit programma een groot gevaar met zich meebrengt. Er zijn nu namelijk Mindfuck-achtige workshops, waarbij iedereen de technieken wil leren die Mids ook kan. Het programma is namelijk een goed voorbeeld van hoe je iemand een aankoop kan aansmeren zonder dat diegene dat wil. 

Veel mensen nemen cursussen om de mede mens te misleiden. Niet alleen Mids kan je iets laten doen waar je het niet mee eens bent. Ook goede marketeers kunnen dat. Daarom stelden wij de volgende vraag: Ben jij weleens flink voor de gek gehouden?