Naar homepage
Fragment

'James Bond moet worden gespeeld door een witte mannelijke acteur'

  1. Fragmentenchevron right
  2. 'James Bond moet worden gespeeld door een witte mannelijke acteur'

Door de jaren heen zijn er zeven verschillende acteurs geweest die de rol van M.I.6. agent James Bond hebben vertolkt. 

Nog één keer wordt de rol gespeeld door Daniel Craig. In april draait de nieuwste Bond-film 'No Time To Die' in de bioscoop. De film is nog geen eens te zien en er wordt al druk gespeculeerd over de volgende acteur. De pers en de bookmakers denken het al bijna zeker te weten, James Norton wordt de nieuwe James Bond. De 34-jarige Britse acteur zou vanaf de volgende film het stokje gaan overnemen van Craig. 

De afgelopen tijd zijn er veel verschillende namen voorbij gekomen die mogelijk het stokje zouden gaan overnemen. Zo viel ook regelmatig de naam van Idris Elba. Als hij het zou zijn geworden, zou hij de eerste niet blanke James Bond zijn. 

Trevor vertelde dat zodra de eerste geruchten over Idris Elba op het internet verschenen, er een ware stortvloed aan negatieve reacties volgden. Zo zou James Bond gebaseerd zijn op een blanke geheimagent. Daarom zou het niet kunnen als hij dat niet zou zijn in de films.

Ook hebben producenten van de film al bevestigd dat het geen vrouw gaat worden. Zij denken niet dat je een bestaand karakter moet laten spelen door iemand van een ander geslacht. Wel zouden ze een vrouw in een soortgelijke rol willen casten in een vervolg.


Wij vroegen de luisteraars hoe zij erover denken. Vinden ze dat deze rol echt alleen maar door een blanke man kan worden gespeeld of zou dat in de toekomst wel anders mogen? Misschien dat het zelfs een vrouw kan zijn.