Fragment

'Media hoeven geen verplichte termijn te hebben, waarna ze pas berichten mogen uitbrengen'

  1. Fragmentenchevron right
  2. 'Media hoeven geen verplichte termijn te hebben, waarna ze pas berichten mogen uitbrengen'

Vandaag is de dag van de privacy. Een belangrijke dag om hierbij stil te staan, want helaas is privacy in sommige gevallen ver te zoeken. Je hebt het vast voorbij zien komen. Het tragische overlijden van Basketballegende Kobe Bryant. Hij is gisteren omgekomen in een helicopter crash met zijn 13-Jarige dochter. 

Naar aanleiding van de snelle berichtgeving omtrent het overlijden heeft de politie de volgende tweet naar buiten gestuurd:

'Ik ben bedroefd dat een dergelijk medium al naar buiten bracht dat Kobe was overleden, terwijl ik nog met de zaak bezig was. Ik begrijp dat het binnenhalen van een scoop belangrijk is, maar geef ons alsjeblieft de tijd om eerst met de familie en andere geliefden te spreken. Het is afschuwelijk om zoiets uit de media te moeten vernemen.'

Je hoort het goed. De media had het bericht de wereld ingestuurd, voordat de familie was ingelicht.

Het kan frustrerend zijn voor publieke figuren en nabestaanden om privé zaken via de media te horen. Maar lever je als publiek figuur niet vrijwillig een stukje privacy af? En is het niet begrijpelijk dat media zo snel mogelijk het nieuws willen brengen?

Daarom bespraken we de volgende stelling: media hoeven geen verplichte termijn te hebben, waarna ze pas berichten mogen uitbrengen.