Fragment

Dit is de Zondag met Matthijn Buwalda, Lucy van der Helm, Ineke Visser en Jaap Marinus

  1. Fragmentenchevron right
  2. Dit is de Zondag met Matthijn Buwalda, Lucy van der Helm, Ineke Visser en Jaap Marinus

In Dit is de Zondag zijn Matthijn Buwalda, Lucy van der Helm en Ineke Visser.

Matthijn Buwalda kan na twee jaar van afgelaste optredens, livestreams en thuiszitten eindelijk weer doen wat hij het liefste doet: muziek maken. En het einde van de coronamaatregelen trapt hij af met de lancering van zijn nieuwe album ‘Bang voor niks’. Daarnaast zingt Matthijn live in de studio twee van zijn nummers en speelt hij op zijn gitaar.

Lucy van der Helm is directeur van stichting SIRE en Ineke Vissevoorzitter van het landelijk expertisecentrum Sterven. Zij komen vertellen over de nieuwe campagne van stichting SIRE. Want praten over de dood doen we eigenlijk nooit. En dat leidt tot emotionele en pijnlijke situaties, want meer dan de helft van de Nederlanders had achteraf graag op een betere manier afscheid willen nemen van hun geliefde. Met de nieuwe campagne willen ze mensen aansporen om het gesprek over de dood aan te gaan.

Sidekick Jaap Marinus neemt je mee in het religieuze nieuws. Deze week gaat het over het onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau en de James Webb-ruimtetelescoop.

De presentator van deze week is Maarten Vermeulen.

Video niet beschikbaar