Fragment

Dit is de Zondag met Pieter-Jan Rodenburg, Leo Fijen en Tom Mikkers

  1. Fragmentenchevron right
  2. Dit is de Zondag met Pieter-Jan Rodenburg, Leo Fijen en Tom Mikkers

In Dit is de Zondag zijn deze week Pieter-Jan Rodenburg en Leo Fijen te gast.

Pieter-Jan Rodenburg is negen jaar geleden een christelijke woongemeenschap begonnen in Delft. Nu woont hij daar samen met zijn vrouw en dertig anderen. In de woongemeenschap 'Taste' zetten zij zich samen in voor de buurt en het christelijke geloof.

Journalist Leo Fijen schreef het boek ‘Van Titus Brandsma tot Edith Stein: veertig dagen bidden met heiligen en martelaren’  ter ere van Titus Brandsma. Eind vorig jaar werd bekend gemaakt dat paus Franciscus deze Nederlandse martelaar heilig zou verklaren. Titus was een priester uit Friesland die in 1942 door de Duitse troepen werd gearresteerd omdat hij bij het verzet zat. Uiteindelijk werd hij overgebracht naar kamp Dachau, waar hij werd vermoord.Toch zou hij ook daar tot op het laatst van zijn leven een grote steun en toeverlaat zijn geweest voor zijn medegevangenen.

Sidekick Tom Mikkers neemt je mee in het religieuze nieuws. Deze week gaat het over de boa's in Arnhem. Die mogen voortaan hun werk doen met keppel, hoofddoek of tulband.  Het andere nieuws gaat over de reactie van Nederlandse bisschopen uit de katholieke kerk op een onderzoek door dagblad Trouw. Uit dat onderzoek kwam naar voren dat driekwart van de actieve gelovigen voorstander is van vrouwen in het priesterambt en voor het kerkelijk homohuwelijk. De presentator van deze week is Hanno Janse.